הפלה אחרי גיל 40

נראה כי המגמה המסתמנת בעולם היא עליה בשיעור ההפלות היזומות בגילי 40 ומעלה. כך גם לגבי הפלות טבעיות, דבר שנגרם בדרך כלל במורכבות מבחינת פוריות, ושינויים הורמונליים לקראת גיל המעבר. המשיכי לקרוא כדי להבין האם מדובר בהליך בטוח בגילך? להכיר את סוגי ההפלות היזומות הקיימות, וללמוד על הסיכונים המתלווים לתהליך.

 

העלייה המסתמנת בהפסקות הריון יזומות – למה זה קורה?

נשים רבות חושבות (ובצדק), כי ככל שהן מתבגרות, כך עולה גם הקושי להיכנס להריון. יחד עם זאת, עדיין ישנן נשים רבות ופוריות בגילי 40 ומעלה. לכן, במידה ואינך רוצה להיכנס להריון, חשוב שתקפידי על אמצעי מניעה. השינויים ההורמונליים האופייניים לתקופה זו משפיעים גם הם על אופי המחזור החודשי, תדירותו ואורכו, ולכן חשוב לשים לב גם לאפקטיביות היורדת של השיטות הטבעיות למניעת הריון, כמו משגל נסוג ו'הימים הבטוחים'.

הפסקת היריון בגילי 40 ומעלה  – מבחינה חוקית

כל הפלה יזומה בישראל, מותנית באישור הועדה להפסקת הריון, כך על פי משרד הבריאות. הנושא רלוונטי גם כשמדובר בגילי 40 ומעלה. הפרמטרים הנוספים לגיל הם: הריון שמסכן את חייך, או עלול לגרום לנזק נפשי או גופני. אם מדובר בהריון שנוצר כתוצאה מיחסים האסורים על פי חוק, מחוץ לנישואין, כאשר אינך נשואה, או שקיים חשש כי לוולד עם מום נפשי או גופני.

אילו סוגי הפלות יזומות קיימות (ובכל גיל)

בעיקרון, ישנם שני סוגי הפלות: הפסקת הריון באמצעות כדורים (אותה ניתן לבצע עד שבוע 9), או הליך כירורגי (אותו ניתן לבצע עד שבוע 12). שתי הדרכים בטוחות, במידה והן אכן נעשות בצורה מקצועית, בהתאם למצבך, להיסטוריה הרפואית שלך ולמה שמתאים לך יותר, וזה אומר המלצת הרופא והעדפותייך האישיות.

ככלל, אצל רוב הנשים כל נושא ההריון והלידה, יכול להיות מורכב יותר ככל שהן מתבגרות, ולכן חשוב לקבל מענה של רופא או רופאה, שמכירים את הנושא היטב, וגם את האתגר בגיל 40 ומעלה.

אם נכנסת להריון בלתי מתוכנן וקיבלת החלטה הסופית לבצע הפלה, תוכלי לקבל במרפאה טיפול מעקב וליווי. מדובר בהליך בטוח ומהיר יחסית, גם בגילאים מאוחרים , כל עוד ההפלה נעשית בצורה בטוחה ומקצועית.

 

קראי עוד על הפלה אחרי גיל 40